Pokud vlastníte nový telefon od Xiaomi, je velmi pravděpodobné, že se těšíte na novou aktualizaci MIUI 14. A právě o této verzi, která má základ v Androidu 13 a stane se novým uživatelským rozhraním pro smartphony od Xiaomi v roce 2023, dnes budeme mluvit. Zde se dozvíte, která zařízení obdrží aktualizaci MIUI 14 jako první, samozřejmě až poté, co bude k dispozici.

Neměli byste předpokládat, že společnost Xiaomi vydá MIUI 14 následující týden, protože MIUI 13 je stále ještě šířeno do mnoha zařízení. Jedná se o nadstavbu, která je aktuálně ve vývoji a v budoucnu se bude rolovat na nová zařízení od společnosti.

KDY BUDE MIUI 14 K DISPOZICI UŽIVATELŮM?

Několik alfa a beta verzí nadstavby verze 14 je v současné době ve fázi testování a již je vyzkoušelo vícero uživatelů. Bohužel jen ti, kteří mají své zázemí v Číne se do programů testerů dostalo. Uživatelské rozhraní je tak pro běžného uživatele stále nepřístupné.

Je téměř jisté, že MIUI 14 bude k dispozici v prosinci. Je to nejpravděpodobnější termín a připadne na stejný den jako představení Xiaomi 13. Samozřejmě je pravděpodobné, že daleko větší objem uživatelů se dostane k přístupu k beta verzím někdy v listopadu nebo na začátku prosince.

Špatnou zprávou je, že aktualizace není totéž co oficiální vydání. V prosinci se software Xiaomi stane oficiálním, ale nebude hned dostupný celosvětově. Zpočátku jej dostane do vínku pouze Xiaomi 13, ale nepotrvá dlouho, než aktualizaci obdrží další a další modely.

KTERÉ SMARTPHONY XIAOMI OBDRŽÍ MIUI 14 JAKO PRVNÍ?

Základem této odpovědi je seznam smartphonů, které společnost Xiaomi zařadila do beta verze nadstavby verze 14. Je zde celkem 9 zařízení, která téměř jistě dostanou MIUI 14 jako první. Jak se dalo očekávat, jedná se o top modely.

  • Xiaomi 12T Pro
  • Xiaomi 12S
  • Xiaomi-12S Pro
  • Xiaomi 12S Ultra
  • Redmi K50
  • Redmi-K50 Pro
  • Redmi K50 Ultra
  • Xiaomi 13
  • Xiaomi 13 Pro

Pokud tedy chcete být mezi prvními uživateli, kteří obdrží novou nadstavbu verze 14, které je založeno na systému Android 13, musíte vlastnit jeden z nejnovějších top smartphonů od Xiaomi. A pokud vám nevadí čekat, nezbývá než sledovat oficiální seznamy aktualizací. Ty se objeví v okamžiku, kdy se aktualizace rozletí do širého světa.