Pokud vlastníte nový telefon od Xiaomi, je velmi pravděpodobné, že se těšíte na novou aktualizaci MIUI 14. A právě o této verzi, která má základ v Androidu 13 a stane se novým uživatelským rozhraním pro smartphony od Xiaomi v roce 2023, dnes budeme mluvit. Zde se dozvíte, která zařízení obdrží aktualizaci MIUI 14 jako první, samozřejmě až poté, co bude k dispozici.

Neměli byste předpokládat, že společnost Xiaomi vydá MIUI 14 následující týden, protože MIUI 13 je stále ještě šířeno do mnoha zařízení. Jedná se o nadstavbu, která je aktuálně ve vývoji a v budoucnu se bude rolovat na nová zařízení od společnosti.

KDY BUDE MIUI 14 K DISPOZICI UŽIVATELŮM?

Několik alfa a beta verzí nadstavby verze 14 je v současné době ve fázi testování a již je vyzkoušelo vícero uživatelů. Bohužel jen ti, kteří mají své zázemí v Číne se do programů testerů dostalo. Uživatelské rozhraní je tak pro běžného uživatele stále nepřístupné.

Je téměř jisté, že MIUI 14 bude k dispozici v prosinci. Je to nejpravděpodobnější termín a připadne na stejný den jako představení Xiaomi 13. Samozřejmě je pravděpodobné, že daleko větší objem uživatelů se dostane k přístupu k beta verzím někdy v listopadu nebo na začátku prosince.

Špatnou zprávou je, že aktualizace není totéž co oficiální vydání. V prosinci se software Xiaomi stane oficiálním, ale nebude hned dostupný celosvětově. Zpočátku jej dostane do vínku pouze Xiaomi 13, ale nepotrvá dlouho, než aktualizaci obdrží další a další modely.

MIUI 14

KTERÉ SMARTPHONY XIAOMI OBDRŽÍ MIUI 14 JAKO PRVNÍ?

Základem této odpovědi je seznam smartphonů, které společnost Xiaomi zařadila do beta verze nadstavby verze 14. Je zde celkem 9 zařízení, která téměř jistě dostanou MIUI 14 jako první. Jak se dalo očekávat, jedná se o top modely.

  • Xiaomi 12T Pro
  • Xiaomi 12S
  • Xiaomi-12S Pro
  • Xiaomi 12S Ultra
  • Redmi K50
  • Redmi-K50 Pro
  • Redmi K50 Ultra
  • Xiaomi 13
  • Xiaomi 13 Pro

Pokud tedy chcete být mezi prvními uživateli, kteří obdrží novou nadstavbu verze 14, které je založeno na systému Android 13, musíte vlastnit jeden z nejnovějších top smartphonů od Xiaomi. A pokud vám nevadí čekat, nezbývá než sledovat oficiální seznamy aktualizací. Ty se objeví v okamžiku, kdy se aktualizace rozletí do širého světa.