Aktuální vlajkové modely řady OnePlus 9 se letos opět prodávají výborně, ale v brzké době fanoušky značky možná čekají i některé zásadní změny. Nedávno se totiž z obvykle dobře informovaných zdrojů vynořily spekulace, že firma letos vypustí klasický „půlgenerační“ model řady „T“. Stalo by se tak poprvé po několika letech a zatím není jasné, zda jde jen o plánovanou výjimku, nebo dlouhodobější strategii. Každopádně vše vypadá velmi věrohodně. Je tak klidně možné, že na příští špičkové modely značky si budeme s OnePlus 10 a OnePlus 10 Pro počkat až do roku 2022.

Grafičtí designéři a nadšenci ale tak dlouho čekat rozhodně nehodlají. Jeden z těch šikovnějších, Jermaine Smith aneb ConceptCreator tak na svém YouTube kanále zveřejnil svoji vizi konceptu právě plánovaného OnePlus 10 Pro. Samozřejmě jde jen o výplody jeho vlastní fantazie. Které tak s největší pravděpodobností nebudou mít žádnou spojitost s reálným vzhledem těchto telefonů v budoucnu. I tak jde ale o velmi zajímavou podívanou. Telefon by v této vizi měl být vybaven třeba 6.7-palcovým AMOLED displejem se 120 Hz a rozlišením 3216 x 1440 pixelů. A v rámci moderního trendu také samozřejmě i senzorem selfie fotoaparátu integrovaným přímo pod panel displeje.

Hlavní pozornost ale přitahuje kruhový modul zadního fotoaparátu, který je inspirován analogovým fotoaparátem Hasselblad 500c z roku 1957. Švédská legendární firma je jak známo novým partnerem OnePlus a fotoaparáty tak určitě ponesou i jejich punc. A v dnešních renderech by klidně prý mohly stačit jen dva senzory zadního fotoaparátu. Tím hlavním by byl pokročilý 108 Mpx kousek a dalším pak asi ultra-wide senzor. Doplněný ještě o extra silný xenonový blesk. Tak uvidíme příští rok, jak moc se pan designér ve svých předpovědích trefil.