Hodnocení recenzenta

Malý, skladný, dobře zpracovaný a za cenu kolem 110 USD, To vše obnáší mobilní gimbal Aochuan Smart XR s nosností až 250 gramů, takže do něj dáte jakýkoliv mobilní telefon.

8.5
x/10

Jsou věci jako mobilní gimbal, o kterých málokdo ví a ještě méně lidí je používá v praxi. Je to zejména tím, že video na mobilu bereme jako rychlou možnost natočit dítě, partnera a nebo sebe v zajímavém momentu. Nechce se nám mnohdy ani „lepit“ více videí za sebou a tak mobilní gimbal je pro ty, kteří chtějí točit videa a nemít je rozklepaná. Jak nahrávání funguje v praxi ukáže video recenze gimbalu Aochuan Smart XR.

Dostal se mi do rukou gimbal Aochaun Smart XR (web zde), který spojuje konstrukci a výhody Zhiyun Smooth Q2 (spodní část) a FeiyuTech Vlog Pocket (horní skládací část). Tím dostanete malý, ale hodně kvalitně zpracovaný stabilizátor s dlouhou výdrží baterie.

Jediným „negativem“ je samotná stabilizace. Ta je ve srovnání s konkurencí stejná, ale ne když jí porovnáte se stabilizátory pro větší kamery. Je to dáno také tím, jak dobře mobil uchytíte, aby byl v rovině. Více již najdete v naší krátké recenzi.

GIZchina Youtube banner