Dalším zajímavým počinem, kterého se možná dočkáme ještě před koncem letošního roku, bude oficiální uvedení telefonů řady Vivo X90. Chystané telefony navážou na modely X80 a X80 Pro, které jednoznačně zabodovaly skvělou foto výbavou a chystané modely série X90 na tom nebudou jinak. Očekáváme, že v sérii najdeme tři telefony, konkrétně standardní X90 a dále i X90 Pro a Vivo X90 Pro Plus. Zatím se asi nejvíce mluví o posledním z nich, protože u něj tipaři počítají s novým vlajkovým procesorem Snapdragon 8 Gen2.

Vivo X90 Pro Plus ukazuje záda

Jak vypadá zadní panel telefonu Vivo X90 Pro Plus naznačuje známý tipař Digital Chat Station. Na Weibo sdílí jednak reálnou fotku telefonu a také dva snímky, které vypadají jako oficiální teasery. Podle všech fotek má telefon sytě červenou barvu. Na těch, které vypadají jako oficiální je navíc zadní panel potažený imitací kůže.

Všechny snímky dále ukazují velký kruhový modul hlavního fotoaparátu, který zabírá téměř celou horní třetinu zad. Nelze si také nevšimnout, že na optice kamery modelu Vivo X90 Pro Plus opět spolupracovala firma Zeiss. A promo snímky ještě odhalují i nápis „Xtreme Imagination“. Zdá se tedy, že foto výbava bude na skvělé úrovni a možná se dočkáme i nějakých nových vylepšení.

Tipař se sice o rozložení snímačů v modulu fotoaparátu nezmiňuje, ale je pravděpodobné, že jsou tu tři klasické snímače a jeden periskopický senzor. Dále se spekuluje i o ISP čipu Vivo V2. Tipaři předpokládají, že Vivo X90 Pro Plus dostane jeden velký 1 palcový snímač Sony IMX989 s rozlišením 50 MPix a k němu 48 MPix širokoúhlý objektiv Sony IMX598, dále pak 50 MPix senzor Sony IMX578 a 64 MPix periskopický senzor OmniVision OV64B. A kromě toho se očekává i podpora Dolby Vision. Jako vždy ale jde v této chvíli jen o odhady tipařů, takže počkejme, co potvrdí výrobce.