Jsme na začátku měsíce května/mája a už jen pár dnů nás dělí od zahájení vývojářské konference společnosti Google. Na ní, jak všichni víme, výrobce představí telefon Google Pixel 8a a tím se řada Pixel 8 definitivně uzavře. Vzhledem k tomu, že nás tipaři poměrně intenzivně informovali o parametrech a designu chystaného telefonu, je jeho uvedení v podstatě jen formalita. A dnes tu máme další nové zprávy. První z nich avizuje ceny, se kterými telefon půjde na americký trh a druhá ukazuje extra pouzdro v další páté barvě.

Americké ceny telefonu Google Pixel 8a

Nejdřív se podíváme na odhadované americké ceny telefonu Google Pixel 8a. Hlavně proto, že zhruba před měsícem tipaři tvrdili, že jeho cena je vyšší než cena modelu Pixel 7a. Ovšem podle nových odhadů, které najdeme na stránkách SmartPrix stojí Pixel 8a stejně, jako loňský model. Tedy alespoň ve Spojených státech. Tam verze s 8 GB/128 GB přijde na 499 dolarů a verze s 8 GB/256 GB na 599 dolarů.

Není ale vyloučené, že cenu v Evropě výrobce nasadí vyšší. Pro různé trhy totiž může mít Google různé cenové strategie. Navíc telefon má několik nový funkcí jako je například Live Translate a Circle to Search. Je také potvrzená odolnost podle certifikace IP67. A k tomu i sedm let aktualizací operačního systému, stejně jako to mají jeho prémioví bratři.

Google Pixel 8a

Kromě informace o cenách se na síti objevily také nové renderované obrázky zadních krytů pro model Google Pixel 8a. Víme, že telefon půjde na trh ve čtyřech barevných variantách, jmenovitě Obsidian, Mint, Porcelain a Bay. Jednoduše řečeno jde o barvu černou, světle zelenou, bílou a světle modrou. Nové rendery odhalují zadní kryty ve všech těchto barvách, ale navíc i v barvě Coral neboli oranžové. Zda se tedy chystá ještě jedna barevná varianta těžko říci, protože v oranžovém pouzdru je telefon v černé barvě. Je ale možné, že barevná varianta Coral půjde na trh později.