Trh s nositelnostmi se začíná utěšeně rozrůstat. Kromě různých fitness náramků a hodinek se v tomto segmentu začínají objevovat i chytré prsteny. A to přesně od té chvíle, kdy společnost Samsung avizovala, že chystá prsten Galaxy Ring. Do konkurenčního boje se zapojila i společnost Amazfit, která na trhu s nositelnostmi funguje už poměrně dlouho. Na začátku letošního roku na veletrhu CES oznámili, že připravili prsten Amazfit Helio Ring.

Nyní na stránkách Zepp Health najdeme informaci, že prsten Amazfit Helio Ring 15. května/mája pustí na trh ve Spojených státech. Prsten výrobce nabízí společně s hodinkami Amazfit Cheetah Pro a nebo hodinkami T-Rex Ultra. V balíčku s hodinkami je cena prstenu 149,99 dolaru. Ale lze jej koupit i samostatně na oficiálních stránkách Amazfit. Prsten samostatně bez hodinek přijde na 299,99 dolaru.

Podrobnosti o prstenu Amazfit Helio Ring

Prsten Helio Ring je zaměřený na sportovce. Je vyrobený ze slitiny titanu, takže je lehký, odolný a šetrný k pokožce. Váží méně než 4 gramy a je odolný vůči vodě do 10ATM. Prsten nabízí sofistikovaný 24/7 monitoring zdraví a kondice. Mezi funkcemi najdeme sledování spánku a tepové frekvence. Je kompatibilní s aplikací Zepp a díky tomu shromažďuje data, která měří sportovní výkon. Zároveň podporuje i některé další fitness aplikace.

Výrobce také uvádí, že chytrý prsten Helio Ring nejlépe funguje společně s chytrými hodinkami Amazfit. Díky tomu v aplikaci pak uživatelé mohou sledovat přesné informace o kondici a zdraví v reálném čase a přizpůsobit tomu své tréninkové plány. Prsten jde zatím na trh jen v několika velikostech, ale později Amazfit nabídku rozšíří o velikosti další. Po americkém trhu se prsten dostane i na další trhy. Dostupnost na globálních trzích bude oznámená už brzy.