Samsung Galaxy S24 Ultra získal pochvalu od společnosti DxOMark, zejména za výjimečný výkon fotoaparátu, ačkoli se mu nepodařilo získat první místo. Přesto se přístroj může pochlubit displejem bezkonkurenční kvality, čímž v hodnocení vyniká.

DxOMark, který je známý svým komplexním hodnocením funkcí smartphonů, udělil smartphonu Samsung Galaxy S24 Ultra celkové hodnocení 155 bodů. Tím se dostal o jeden bod před telefony Pixel 8 a 8 Pro, dřívější lídry hodnocení DxOMark.

DXOMARK HODNOTÍ DISPLEJ SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA JAKO NEJLEPŠÍ MEZI SMARTPHONY

Ústředním prvkem vynikajícího displeje smartphonu Galaxy S24 Ultra je jeho 6,8palcový Dynamic AMOLED displej s rozlišením 3120 x 1440 pixelů. Díky obnovovací frekvenci 120 Hz a technologii LTPO poskytuje zařízení vizuálně působivý zážitek. Pozoruhodné je, že společnost Samsung implementovala na obrazovku vynikající antireflexní vrstvu, která výrazně zlepšuje její čitelnost. Dalším pozoruhodným vylepšením je zvýšená frekvence PWM, která efektivně snižuje blikání obrazovky a zajišťuje pohodlnější sledování.

Pokud se pustíme do konkrétních dílčích testů, smartphone S24 Ultra dosáhl působivých 156 bodů za kvalitu zobrazení pohybujících se objektů. Kromě toho si zajistil pozoruhodných 161 bodů za čitelnost, čímž v tomto parametru stanovil nový standard, přičemž předchozí rekord činil 162 bodů.

DXOMARK Galaxy S24 Ultra

KLÍČOVÉ SPECIFIKACE DISPLEJE:

  • 6,8″ Dynamic AMOLED 2X (~88,9% poměr obrazovky k tělu)
    Rozměry: 162,3 x 79,0 x 8,6 mm
    Rozlišení: 1440 x 3120 pixelů (hustota ~505 ppi)
    Poměr stran: 19,5:9
    Obnovovací frekvence: 120 Hz

KLADY

  • Dobrá čitelnost na slunci díky velmi vysokému maximálnímu jasu
    Lepší řízení odrazů na obrazovce díky pokročilé technologii skla
    Přesné podání barev ve většině světelných prostředí
    Vynikající správa snímkových nesouladů při sledování všech typů videí nebo hraní videoher

NEVÝHODY

  • Příliš vysoká úroveň jasu při přehrávání videa
    Nedostatek jasu a detailů v prostředí s vnitřním osvětlením
    Špatná správa nechtěných dotyků

Ocenění displeje Galaxy S24 Ultra podtrhuje snahu společnosti Samsung poskytovat špičkové technologie a zvyšovat uživatelský komfort. Zařízení nejenže splňuje, ale i překonává průmyslové standardy. Tím upevňuje svou pozici špičkového smartphonu s displejem, který nastavuje měřítko dokonalosti. Vzhledem k tomu, že spotřebitelé při výběru chytrého telefonu stále více upřednostňují kvalitu displeje, klade společnost Samsung důraz na pokrok v tomto klíčovém aspektu a staví tak Galaxy S24 Ultra do pozice velkého soupeře na konkurenčním trhu.