Včera jsme se zmínili o tom, že společnost OnePlus připravuje další nový telefon, který má prý název OnePlus Ace. Trochu jsme si zaspekulovali, že by mohlo jít o jakýsi odkaz na produktovou řadu Oppo Ace, ve které poslední telefon vyšel v roce 2020. K této domněnce svádí skutečnost, že OnePlus i Oppo jsou ve skupině BBK Electronics a společně se podílejí na vývoji technologií a hardware. Tipaři také naznačili, že chystaný telefon Ace pohání procesor Dimensity 8100, který dostal i nedávno představený model Realme GT Neo 3. A opět to může navést k úvaze, zda telefon OnePlus tedy nebude “jen” přeznačeným modelem GT Neo 3.

Parametry OnePlus Ace podle Geekbench

Doposud šlo ale jen o odhady a spekulace, ale dnes už tu máme poněkud reálnější pohled na telefon OnePlus Ace. Prošel totiž testy Geekbench a z testovacího výpisu proto můžeme zjistit některé z jeho specifikací. Jako vždy jich ale není mnoho. Především ve výpisu vidíme, že chystaný telefon OnePlus prošel testy s kódovým označením PGKM10. Ovšem jistě zajímavější je to s jakým procesorem byl otestovaný. Výpis potvrdil odhadovaný čipset Dimensity 8100 s maximálním taktem 2,85 GHz. Procesor doplnilo 12 GB operační paměť a systém Android 12. Výsledek Single-core testu je 961 bodů a ve více jádrovém testu telefon nasbíral 3795 bodů.

Kromě toho se na síti také objevil teaser, který potvrdil další z odhadů tipařů. Jde o rychlé nabíjení s výkonem 150 W. Podle letáčku se u telefonu OnePlus Ace také zvýší životnost baterie a můžeme si všimnout i krátkého popisku, který naznačuje, že telefon výrobce představí ve druhém kvartálu letošního roku.

Další specifikace, které nastínili tipaři zahrnují 6,7 palcový AMOLED displej s rozlišením FullHD+ a obnovovací frekvencí 120 Hz. Očekává se i 16 MPix přední kamera a hlavní fotoaparát s primárním 50 MPix senzorem Sony IMX766 s podporou OIS. Prý ho doplní 8 MPix širokoúhlý objektiv a 2 MPix senzor. Odhadované specifikace tedy opravdu naznačují, že by OnePlus Ace mohl být přeznačeným telefonem Realme GT Neo 3.