Telefony značky DOOGEE už se na našich stránkách nějaký ten pátek neobjevily, takže je nejvyšší čas zase mrknout na jejich poslední aktivitu. Firma momentálně pracuje na nové odolné řadě DOOGEE S98, která na první pohled vypadá velmi zajímavě. Tedy minimálně z designového pohledu na věc, protože je na prvních snímcích zachycen i sekundární displej na zádech telefonu. Ten je kulatý a na první pohled tak připomíná Huawei P50 Pocket. Podle tvůrců by měl umět zobrazovat rozmanité tapety a určitě i notifikace. Bude sloužit také jako hledáček pro selfie snímky.

Řada DOOGEE S98 by měla mít hned trojici modelů, ale jako první by se měl v březnu ukázat zatím jen základní model. Vybavenější Pro a Ultra verze si ještě dají pauzu minimálně do dubna / května. Protože budou údajně čekat na nový procesor od Mediateku. O tom se začalo hovořit před několika dny a mělo by jít o nový kousek rodiny ” Helio G”, ale na 6 nm základu. Půjde tak s největší pravděpodobností “jen” o 4G čipset, ale s velmi solidním výkonem. Vylepšené modely mají navíc nabídnout i další přidanou hodnotu. Pro by měl mít speciální “Starlight” fotoaparát s nočním viděním a Ultra dokonce s termovizí.

Základní model řady DOOGEE S98 pak bude o něco skromnější. Ale i tak by mělo jít o solidní odolný telefon se všemi certifikacemi. Kromě toho také třeba 6.3-palcovým FullHD+ displejem, procesorem Helio G96, 8 GB RAM a 256 GB vnitřní paměti. Případně 6000 mAh baterií se 33W klasickým a 15W bezdrýtovým nabíjením. Zadní fotoaparát je trojitý a kromě 64 Mpx primárního a 8 Mpx ultra-wide senzorů dostaneme i 20 Mpx kousek s nočním viděním. Půjde ale o “cvalíka”, protože tloušťka telefonu má být 15.5 mm a váha 320 g. Cenu zatím netušíme, ale neměla by být nijak extrémně vysoká.