Značka Realme stále jede na plné obrátky a na trh posílá téměř každý měsíc nový telefon. A vlastně ani v tomto měsíci nebudeme bez jejich novinkového stroje. I když brzké představení modelu Realme GT Neo 2 jsme tak trochu čekali. Telefon má za sebou všechny potřebné certifikace a dokonce už jeho výkon prověřili i testeři z Geekbench.

Díky mnoha odhadům tipařů a také díky certifikačním výpisům už v podstatě víme, jakými parametry výrobce telefon Realme GT Neo 2 vybavil. Zatím nám ale chyběla informace, kdy přesně dojde na jeho představení. To se ale dneškem mění a my ze zpráv, které najdeme jak na Weibo, tak i na Twitteru zjišťujeme, že se tak stane 22. září/septembra. Telefon bude nejdříve prezentován na čínském trhu a odtud se pak vydá na indický trh. Tam se ale zřejmě bude prodávat pod jiným obchodním názvem. Stále ale není jisté, zda se kromě Číny a Indie dostane i na další globální trhy.

V závěru si ještě shrneme parametry, o kterých zatím víme, že je Realme GT Neo 2 bude mít. Je to především 6,62 palcový AMOLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz a FullHD+ rozlišením. Dále pak procesor Snapdragon 870 doplněný o až 12 GB operační paměti a 128 GB interního úložiště. Přední kamera má 16 MPix a hlavní fotoaparát má 64 MPix, 8 MPix a 2 MPix senzory. 5000 mAh baterie podporuje rychlé nabíjení s výkonem 65 W. A operačním systémem je Android 11 s nadstavbou Realme UI 2.0.