Levné Samsungy řady „A“ v poslední době nabraly i na kvalitě a jedná se v mnoha případech o velmi dobré telefony za rozumné ceny. K těm aktuálně nejlevnějším vůbec patří i Galaxy A12, který byl představen v listopadu loňského roku a na pulty obchodů se pak dostal na začátku letošního roku. Tvůrci ale podle zprávy serveru DealNTech připravují novou variantu, která na první pohled vypadá o něco zajímavěji. Tedy upřímně ne zrovna o moc, ale i tak by mohlo jít o solidní alternativu k již existujícímu dobrému levnému telefonu.

Původní Samsung Galaxy A12 totiž sází na procesor Helio P35 od Mediateku, což opravdu není žádný sprinter. Nemluvě o hluboce zakořeněnému despektu (nejen) českého zákazníka k této taiwanské značce. Nová verze by měla namísto toho nabídnout Exynos 850. To bude papírově znamenat nárůst výkonu o nějakých 20-30 %, ale vycházíme samozřejmě jen ze syntetických benchmarků. Jinak ale zůstane vše při starém, takže by parametry měly kopírovat původní model. Stejně tak se dá čekat i zhruba stejná cena, která se pro představu u nás pohybuje kole 4.000-4.500 Kč.

 

Telefon tak opět nabídne 6.5-palcový LCD displej s HD+ rozlišením, trojitý fotoaparát s hlavním 48 Mpx senzorem nebo 5000 mAh kapacitu baterie s 15W nabíjením. Jen zatím není jasné, zda nová varianta Galaxy A12 dostane znovu Android 10, nebo přímo Android 11. Aktualizace původního modelu na Android 11 už je totiž v oběhu. Novinkový model Galaxy A12 by se měl dostat do oběhu poměrně brzy. Ale půjde s největší pravděpodobností jen o tiché partyzánské vypuštění na trh.