Čínský gigant Huawei neprožívá zrovna pozitivní období, protože americké sankce drtí jeho veleúspěšnou mobilní divizi. Pesimistické předpoklady se (zatím) sice nenaplnily, ale pád premianta do mnohem skromnějších vod je v podstatě neodkladný. Nedávno se sice vynořily lehké náznaky zlepšení a světlo na konci tunelu ohledně nových licencí na procesory ARM, ale zatím není nic jasného. Firma tak nezanedbává ani další kategorie svých produktů a 14. dubna třeba vůbec poprvé představí desktop monitor vlastní produkce.

Pro začátek nepůjde o nic extra zářného a nový desktop monitor patří svými parametry zcela určitě do low-end segmentu se základním vybavením. Ale designově se určitě neztratí, protože rámečky displeje mají na třech stranách tloušťku pouhých 5.7 m. Vše tak zapadá do „FullView DNA“ firmy a bude se vyjímat na počítačovém stole. Jinak jde o 23.8-palcový IPS panel s FullHD rozlišením, 72 % pokrytím barevného gamutu, kontrastem 1000:1 a certifikací TÜV Rheinland na ochranu před škodlivým modrým světlem. Nic světoborného.

Huawei tento monitor pro začátek pustí jen na pár vybraných trhů, konkrétně se bude jednat o Velkou Británii, Německo, Francii, Malajsii, Thajsko a Filipíny. Na oficiálních obchodech Huawei v těchto zemích by se měl objevit hned 14. dubna s cenovkou 149.99 liber, takže asi 207 dolarů. Zákazníci si navíc budou moci se slevou pořídit i šikovný dok MateDock 2 pro připojení dalších zařízení k monitoru. Vzhledem k evropské dostupnosti tak teoreticky nebudou mít problém jej sehnat i čeští fandové, i když upřímně se monitor nijak nevymyká konkurenci v této cenové skupině. Třeba příště.