Téměř přesně před rokem představila společnost Motorola telefon Moto E6 Plus a za měsíc po něm pak i model Moto G8 Plus. Je tedy jasné, že nastává ta správná doba na vydáni jejich nástupců. Podle posledních informací by to snad ani nemuselo dlouho trvat a letošních modelů Moto G9 Plus a Moto E7 Plus bychom se mohli dočkat zanedlouho. Jejich brzký příchod by mohly naznačit i velmi kvalitní renderované obrázky obou telefonů, které zveřejnil známý tipař Evan Blass.

Rendery a hlavní parametry Moto G9 Plus

V rámci designu Moto G9 Plus nás překvapí snad jen to, že i Motorola už přesedlala na letošní trend vzhledu. Telefon má oblé rohy, lehce širší rámečky a také bradu. V levém horním rohu obrazovky je „díra“ pro přední selfie kameru. Ovládací tlačítka jsou jak na pravé, tak i levé hraně. Na hraně najdeme i snímač otisků prstů. Zadnímu panelu dominuje velký obdélníkový modul fotoaparátu s LED bleskem, třemi stejně velkými senzory seřazenými pod sebou a jedním menším snímačem vpravo. Lze si také povšimnout nápisu uvnitř modulu fotoaparátu, který avizuje, že jeden ze senzorů má rozlišení 64 Mpix.

Telefon bude nabízen v ostře modré a bronzové barvě. Díky tomu, že Moto G9 Plus už prošel certifikací FCC víme, že bude mít 4 GB operační paměti a 128 GB interního úložiště. Baterie by měla mít solidní kapacitu 5000 mAh a podporu rychlého nabíjení s výkonem až 30 W. Další podrobnosti o specifikacích zatím nejsou k dispozici.

Rendery a hlavní specifikace Moto E7 Plus

Moto E7 Plus má poněkud jiný vzhled, ale stále si drží mírně širší rámečky a bradu. Nad displejem je kapkovitý výřez pro selfie kameru. Ovládací tlačítka jsou uložena jen na pravé hraně a navíc se z renderů zdá, že telefon bude docela tlouštík. Hlavní fotoaparát je uložen ve čtvercovém modulu uprostřed horní třetiny zadního panelu. Pod ním je snímač otisků prstů s logem Motoroly. Fotoaparát je poskládán ze dvou senzorů a LED blesku.

Stejně jako u předchozího telefonu vidíme, že do prodeje by měly jít dvě barevné varianty, a to modrá a bronzová. Hlavní parametry Moto E7 Plus odhalily testy Geekbench. Tam telefon figuroval se 4 GB operační paměti, procesorem Snapdragon 460 a operačním systémem Android 10. Podle nepotvrzených zvěstí by měl mít 64 GB interního úložiště, 5000 mAh baterii a 48 Mpix snímač hlavního fotoaparátu.