Telefony značky Redmi jsou vždy mezi těmi nejdostupnějšími napříč kategoriemi a ta nejnižší z nich samozřejmě také není výjimkou. Řada „A“ už odedávna nabízí ty nejlevnější telefony tohoto výrobce a s poslední generací Redmi 9A tomu není jinak. Takže pokud hledáte opravdu to nejlevnější z poslední generace telefonů od Xiaomi / Redmi, tak nemáte jinou možnost než sáhnout právě po tomto kousku. A my  pro vás dnes v rámci oslav 10.narozenin Xiaomi na Gearbestu máme Redmi 9A za velmi zajímavou cenu.

Redmi 9A v porovnání s minulými generacemi narostl a teď už jde o poměrně standardně velký model se 6.53-palcovou úhlopříčkou, HD+ rozlišením 1600 x 720 pixelů a decentním kapkovitým vykousnutím. Vše pohání procesor Helio G25 od Mediateku, který doplní 2 GB RAM a 32 GB vnitřní paměti. Vzhledem k nutným škrtům ve výbavě také opět není k dispozici čtečka otisků prstů a musíte se spokojit jen s osamělým 13 Mpx zadního fotoaparátem nebo 5 Mpx selfie kamerkou. Na úrovni je ale 5000 mAh kapacita baterie, takže telefon opravdu něco vydrží.

Samozřejmě se na Gearbestu jedná o globální verzi Redmi 9A, která je vybavena veškerými LTE frekvenci potřebnými na našem území. Na výběr máte ze zelené, šedé nebo modré barevné varianty a cena je krásných 93.99 dolarů. Pokud toužíte po telefonu s MIUI a nehodláte příliš utrácet, tak je tento kousek jasnou volbou. A pro nenáročného uživatele naprosto postačí.

UPDATE : A teď je k mání ještě extra kupón GBXM9A123, který cenu srazí až na $89.99.