Už jsme si zvykli, že z dílny čínských Xiaomi občas vychází velmi obskurní produkty v široké škále kategorií a tak na kuriozitami v podobě chytrých tenisek už jen lehce povytáhneme obočí. Dnešní novinka z jejich stáje jde však ještě o kousek dál a asi by vás nikdy předtím nenapadlo, že něco takové uvidíte. Ale proč ne, fantazii se meze nekladou. Takže co byste říkali na akvárium značky Xiaomi, které udělá parádu jak v kanceláři, tak třeba doma ? Navíc s cenovkou jen 299 juanů (tedy asi 43 dolarů).

Akvárium je skoro plně soběstačné a jde tak o další ekologicky přívětivý produkt od Xiaomi. Je vybaveno pokročilým čtyřstupňovým filtračním systémem, který jak filtruje škodlivé nitráty a odpadní látky, tak zvládne i likvidovat škodlivé bakterie. Navíc se odpad a vodní páry hned obratem dají využít jako živiny pro něco zeleného do malého květináče nahoře. Univerzální řešení. Ke krmení rybiček nemusíte ani otvírat celé víko akvária, protože je k nalezení krmící otvor, který zároveň slouží jako regulace okysličení. Vodu navíc jednoduše v případě potřeby vypustíte jedním tlačítkem a výměna je tak trapně jednoduchá.

Ani design akvária nezklame, protože jde o 360-stupňové zakřivené sklo, takže žádné ostré rohy a mrtvé úhly, vždy do něj budete vidět. Potěší i vestavěné LED osvětlení pro navození atmosféry a celé akvárium je možno napájet i z powerbanky. I když bych asi v rámci zachování bezpečnosti ryb zachoval klasické připojení k zásuvce. S největší pravděpodobností tato kuriozitka od Xiaomi neopustí domácí čínský trh, ale o něčem takovém se přece nedá nepsat… Jde o největší „zvláštnost“ z jejich nabídky, nebo víte ještě o nějaké vetší kuriozitě ?