Včera jsme se díky tipaři Ronaldu Quandtovi dozvěděli, že Xiaomi chystá novinkový Xiaomi Redmi Note 6 Pro, který by se měl zanedlouho objevit ve dvou paměťových verzích. Quandt také naznačil s jakou cenovkou by se telefon mohl prodávat na evropském trhu.

Xiaomi však zatím oficiálně nepotvrdila, že by pracovala na nástupci Redmi Note 5 Pro, ale je to velmi pravděpodobné, protože dva Xiaomi telefony, které by údajně měly být právě Redmi Note 6 Pro a Redmi Note 6, zaregistrovala Euroasijská hospodářská unie v Rusku (EAEU).

Proslýchá se také, že oba tyto modely mají i čínskou certifikaci CMIIT, americkou certifikaci FCC a jsou certifikovány i na Tchaj-wanu (NCC). Z výpisu certifikací FCC a NCC se dá vyčíst, že oba telefony budou běžet na MIUI 9, budou vybaveny nejnovější verzí Wi-Fi a budou podporovat běžné standardy konektivity.

Samozřejmě o dalších parametrech Redmi Note 6 a Redmi Note 6 Pro bychom jen zbytečně spekulovali, ale očekává se, jak jinak, že budou o něco lepší než v případě Redmi Note 5 Pro.