Zhruba před týdnem se mezi námi objevily dva telefony Xiaomi z řady Redmi 6, konkrétně Redmi 6 a Redmi 6A. Jejich design však není příliš povedený, ale cena by mohla zákazníky nalákat. Za pár dní se k nim přidá další kousek, a to Xiaomi Redmi 6 Pro.

O Redmi 6 Pro se zatím ví jen to, co bylo zveřejněno na stránkách Tenaa a podle reálných snímků, které se potulují na čínské síti, nemůžeme v rámci designu očekávat nějaký posun k lepšímu.

Jak je na tom telefon se specifikacemi? Podle úředníků z Tenaa bude mít 5,45 palcový displej s FullHD+ rozlišením a poměrem stran 19:9. Procesorem by měl být Snapdragon 625, na rozdíl od čipsetů Helio, které pohánějí Redmi 6 a 6A. Přesné kapacity pamětí dosud známy nejsou, ale očekává se, že to bude 2/3/4 GB RAM a 16/32/64 GB interního úložiště.

Zadní duální kameru by měly tvořit snímače 12 MPix a 5 MPix, přední kamera by měla mít rozlišení 5 MPix. Kapacita baterie by měla být o něco větší, než kterou používají dva předchozí modely, mělo by jít o 3900 mAh nebo 4000 mAh. Operačním systémem bude Android 8.1 Oreo. A abychom nezapomněli na datum oficiálního představení, vězte, že se uskuteční 25. června/júna.