Xiaomi Mi Mix je bezesporu revolučním modelem telefonu v mnoha ohledech a současný boom jeho napodobenin je pouze odrazem všeobecného úspěchu. Telefon je však revoluční nejen svým nevídaným poměrem displeje k tělu a neexistenci rámečků, ale i několika dalšími hardwarovými vychytávkami.

Řeč je například o Cantilever piezoelektricko-keramické technologii přenosu zvuku, kterou inženýři Xiaomi zvolili kvůli nedostatku místa k umístění obvyklého reproduktoru. Tato technologie ve zkratce konvertuje zvukový signál z digitálního na analogové mechanické vibrace a skrze piezoelektrickou keramiku jej vede do rámu telefonu, takže vibrace se do ucha dostanou přímo skrze displej.

Jakkoli je tato technologie revoluční, tak se nesetkala se zcela pozitivním přijetím veřejností, protože zejména v hlučném prostředí prostě může mít problémy. A vypadá to, že se u Xiaomi poučili a nová generace Mi Mix 2 by měla zvolit jinou cestu. Podle analytičky Sun Changxu v Xiaomi spolupracují s AAC technologies na vývoji nové technologie nazvané AAC actuator (regulátor), díky které by mělo být dosaženo výrazně lepší kvality ozvučení skrze displej a lepší kompatibility se 3GPP standardy.

Samozřejmě na přesné podrobnosti a detaily nejen o této technologii si budeme muset počkat. Oficiální vydání Xiaomi Mi Mix 2 se očekává v příštích měsících spolu s Mi Note 3 (podobně jako předchozí generace minulý rok), ale přesná data ještě nejsou k dispozici.