Včerejší zjevení čtyř nových přístrojů Xiaomi u certifikačního úřadu 3C pod kódovým označením 2015810, 2015817, 2015818 a 2015819 má další pokračování. Okamžitě se začala šířit informace, že by se mohlo jednat o novinkové přístroje Xiaomi řady RedMi. Háčkem může být fakt, že tato řada byla inovována v nedávné době pod řadovým číslem 3. Ale jak už bývá u Xiaomi často zvykem, svou řadu dokáže i několikrát za rok jaksi inovovat. Vzpomeňme třeba na minulý rok, kdy pružně zareagovala na požadavky svých fanoušků a právě řadu RedMi, v tomto případě s číslovkou 2, rychle přepracovala. V daném momentě přitlačila na pilu především v navýšení operační a interní paměti, na což se snesla vlna kritiky.

Tak se pojďme podívat, co to vlastně na nás Xiaomi chystá. Pravděpodobně si můžeme vyškrtnout možnost, že by snad šlo o kontinuální pokračování na verzi RedMi 4. Spíše očekávejme vylepšenou verzi Xiaomi RedMi 3, která by mohla po vzoru z minulého roku dostat dovětek PRO. Této domněnce se přiklání i čerstvě uniklé snímky z dalšího čínského certifikačního úřadu, tentokrát TENAA. Že jde o Xiaomi RedMi 3 prozrazují jak snímky, tak i uvedené rozměry přístroje, shodující se se současnou verzí viz obrázky níže.

Verze 2015810 a 2015817, které se objevily na stolech TENAA úřadu, se od sebe liší kapacitou baterie, kdy druhá zmíněná verze uvnitř skrývá baterii o kapacitě 3000 mAh. Naopak verze 2015810 dostává dle těchto informací navýšenou kapacitu baterie na 4000 mAh, a to ve shodně velkém těle. Ostatní specifika, která nám jsou známa z těchto úniků se neodchylují od současné verze. To však neznamená, že přístroje můžou přijít s odchylkami na postech procesorů, či kapacitě pamětí.

Ačkoli RedMi 3 cílí především na méně náročnou klientelu, dokáže díky pořizovacím nákladům a výbavě nadchnout nejednoho zájemce a fanouška chytrých telefonů. Navíc pokud se nyní připočte další zajímavý prvek, skener otisků prstů, stává se z něho poměrně nadstandardně vybavené zařízení, vybočující z řady v moři low-entrových přístrojů. Doufejme tedy, že tato vylepšená verze se již brzy objeví i na trhu.