Že vám tato společnost nic neříká, no nám donedávna taky ne! Přestože nejde o společnost původem z Číny, tak si myslíme, že by bylo dobré ji tady věnovat trochu prostoru. WeiMei se hlásí především ke španělským kořenům, a proč ne? V dnešní době za stále doznívajícího pádu Nokie, díky kterému vzniklo jakési vakuum v daném segmentu trhu, se pouští na tento tenký led stále více a více nových společností s vidinou rychlé expanze. V posledních letech jsme zaznamenali již nespočet nově vzniklých společností, ať už poměrně úspěšných nebo těch, jak rychle začaly, tak také rychle zkončily. WeiMei se řadí zatím někam mezi start-upové počiny. Pojďme si tedy představit jejich novinkový chytrý telefon.

WeiMei We Plus je v pořadí již druhým počinem společnosti. Tím prvním je svým způsobem diametrálně odlišný WeiMei We. A ačkoli společnost přidala novince do názvu pouze přívlastek Plus, tak po stránce vzhledu celý přístroj přepracovala. Především vsadila na prémiovější vzhled, a to i díky konstrukci ze zajímavějších materiálů než je plast (slitina hliníku). Na první pohled by se mohlo zdát, že přístroj si to míří do prémiové třídy. Podle specifikací však půjde spíše o střední třídu.

Přístroj nabídne osmi jádrový procesor, taktovaný na 1,3 GHz, bohužel, producent nám neposkytl podrobnější informace o typu a dodavateli procesoru. Dále je k dispozici 3 GB operační paměť RAM a interní úložiště s 32 GB prostoru. To můžete dále rozšiřít pomocí microSD karty až o dalších 128 GB.

Na předním panelu dostal příležitost ukázat svůj um 5,5 palce velký displej Super AMOLED, bohužel, pouze s HD rozlišením (1280 x 720p, 320ppi). Ten chrání sklíčko Gorilla Glass 3. Displej zabírá 77,8% z celkové plochy předního panelu.

weimei specs_2

Na kovovém hliníkovém plášti nalezneme 13 MPx hlavní fotoaparát z produkce Samsung, CMOS S5K3M2XXM5. Přední kameru okupuje taktéž senzor z produkce Samsung, tentokrát s rozlišením 5 MPx. Telefon má slot na dvě SIM karty z čehož jeden slot bude hybridní, možno použít microSIM nebo nanoSIM kartu, případně microSD paměťové médium. Telefon potěší podporou našich LTE pásem, tedy až na výjimkové ne-LTE pásmo 900 MHz (band 1/3/7/20). Konektivitu samozřejmě zajišťují ještě Wi-Fi připojení a/c/b/g/n, Wi-Fi direct, Bluetooth 4.0 nebo konektor USB Typu-C. Nechybí ani GPS, GPS-A a Glonass. Vše živí baterie s kapacitou 2150 mAh a s rychlým nabíjením. Celý systém využívá vlastní nadstavbu WeOS, která běží na základech Androidu.

Telefon se představil v rámci nedávno konané konference MWC v Barceloně. Zde bylo také prozrazeno, že tento přístroj byl vyvíjen ve spolupráci s pro nás známějším producentem Gionee. Zařízení je již dostupné prostřednictvím on-line shopu společnosti WeiMei za cenu 290 Euro. Na výběr máte ze dvou odstínů, a to stříbrná a šedá.