Chytré hodinky se poslední dobou stávají vyhledávaným artiklem a výrobci se snaží ze všech sil uspokojit své zákazníky. K mání jsou hodinky s různými funkcemi, tvary displeje a různými možnostmi ovládání. Tato chytrá zařízení lze ovládat nejen pomocí tlačítek, ale také dotekem nebo hlasem.

Na scéně se objevuje další způsob jak hodinky ovládat, a to pomocí gest prstů ruky. To umožní modul Aria, který lze připojit k řemínku hodinek. Speciální čidlo měří a sleduje pohyb vašeho zápěstí. Tedy jde vlastně o pohyb prstů, který aktivuje svaly v zápěstí a tento pohyb je čidlem snímán a přenášen do senzoru v hodinkách.

Na demo videu vypadá ovládání hodinek pomocí Aria modulu opravdu působivě, ovšem jednu vadu na kráse to přeci jen má. Modul zatím neexistuje, respektive existuje pouze na stránkách Kickstarter jako plánovaný projekt firmy Deus Ex Technology, který by měl odstartovat v několika příštích týdnech. Pokud vše dobře dopadne, mohl by být Aria modul brzo k dispozici jak pro Pebble Time, tak i pro Android Wear. Předpokládaná cena pro Pebble je 69 dolarů a modul pro Android zařízení by měl stát 169 dolarů, a to zejména proto, že tento modul bude mít svou vlastní baterii a Bluetooth. Tento modul by měl také teoreticky spolupracovat dalšími platformami hodinek, které Bluetooth podporují.

[Zdroj] [Via]